perjantai 9. joulukuuta 2016

Siirappileivät


Tein tällä viikolla tämän joulun ensimmäiset piparit. Syötävät yksilöt leivon aina omatekemästä taikinasta, sillä siitä saa ohuempia ja maukkaampia kuin pakastealtaan versiosta. 

Löysin kesällä mummun reseptikätköistä monen muun lisäksi myös pipariohjeen ja kuvittelin sen olevan se, millä mummu oli piparinsa leiponut. Reseptiin oli tehty omia merkintöjä ja se oli siirappileipä nimellä, eli juuri niin kuin mummulla oli tapana niitä kutsua. Mieheni aina vitsaileekin, että meilläpäin kaikki muut pikkuleivät ovat pipareita - paitsi ne joulupiparit. Mummun siirappileivät olivat aina ihan omaa luokkaansa ja poikkesivat kaikista muista pipareista. Ne olivat paljon tummempia ja siirappisempia, kuten nimestäkin voinee päätellä. Yleensä olen tehnyt äitini ohjeella, mutta nyt halusin jatkaa mummun perintöä. Harmi vain etten onnistunut.

En tiedä oliko minulla väärä resepti vai teinkö jonkun virheen, mutta nämä ovat aivan vääriä. Ei ne pahoja ole, mutta ei ollenkaan sitä mitä tavoittelin. Nyt pohdittavaksi jää, että löydänkö oikeaa ohjetta milloinkaan vai oliko se vain mummun muistissa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti