perjantai 25. joulukuuta 2020

Joulu




Joulu meni rauhallisesti kotosalla hyvän ruoan, lahjojen ja elokuvien parissa. Heräsin aattoaamulla aikaisin, sillä jouluna ei sovi nukkua tai muuten koko joulu menee aivan ohi! Joulupukin kuumalinja taustalle, riisipuuro hellalle ja tonttumuki täyteen kaakaokahvia - tietysti vaahtokarkein höystettynä!

Aaton aamupäivä kului hiljalleen ja odotimme puolilta päivin saapuvia vieraita. Avaamme aina aattona koko päivän ajan lahjoja, eli noin tunnin välein saa kumpikin avata yhden. Näin ollen avasimme siis ensimmäiset lahjat aamupäivällä ja Taistokin sai repiä yhden omista paketeistaan auki. Lisäksi aamupäivällä otettiin kuvia koko poppoolla, kun kaikilla oli hassut jouluneuleet päällä. Kuvista tuli oikein onnistuneita, mutta itse en kyllä pystynyt olemaan jouluneuleessa koko päivää kun se oli aika lämmin. Mies kyllä sitkeästi piti sitä iltaan asti - taisi siis salaa tykätä, vaikkea ihan myöntänyt. Siinä sivussa keittelin puuron loppuun ja laitoin kahvipöydän valmiiksi - appiukko ja anoppipuoli olivatkin jo ovella.






Siinä nautiskelimme puurosta ja kahviherkuista heidän kanssaan hyvän tovin, ja vierailu kyllä piristi. Jatkoimme aattoamme jouluelokuvalla kun vieraat lähtivät, ja samalla laatikot paistuivat hiljalleen uunissa. 

Vähitellen aloin laittamaan joulupöytää kuntoon, vaikka onneksi olin ollut kaukaa viisas ja laittanut mahdollisimman paljon valmiiksi jo edellisenä iltana. Ruokaa oli paljon ja siitä syystä päädyimme alunperinkin siihen, että jaamme jouluruoat kahdelle päivälle. Aattona kinkkua, kalkkunaa, laatikoita sekä juustoja ja vasta joulupäivänä kalat. Kaikkea ei kuitenkaan jaksa syödä kerralla, mutta toki laatikoita ja kinkkua oli tarjolla myös joulupäivänä. Silloin vain ehkä keskittyi enemmän niihin kaloihin ja erityisesti lipeäkalaan, joka oli uusi tuttavuus joulupöydässämme.



Ruoan jälkeen oli rentouttavaa pelailla vähän lautapelejä kuten legendaarista markka-ajan Monopolya sekä Aliasta. Lisäksi otimme jouluksi DisneyPlus -suoratoistopalvelun, jotta oli jouluista elokuvatarjontaa riittävästi. Aattoiltana availimme lahjoja ja sieltä paljastui kaikennäköistä ihanaa, mutta ne eivät enää mahtuneet tähän julkaisuun. Joulupäivä ei juurikaan eronnut aatosta, sillä silloinkin oli paljon ruokaa ja ohjelmanumerona telkkaria. 

Toivottavasti sinullakin oli oikein makoisa ja rauhallinen joulu, missä ikinä sitten tätä luetkin. Nyt vielä vähän suklaata ja elokuvia, eiköhän sitten ole tämä joulu taputeltu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti