lauantai 19. joulukuuta 2020

Vuokraa mökki jouluksi




Rakensimme tällä viikolla miehen joulukalenterista ilmestyneen piparkakkutalon. Päätimme koristella talon puoliksi eli kummallekin oli kattopala, pääty- ja sivuseinä. Näin taloa voi käännellä sen mukaan, kumpaa puolta haluaa ihastella!

Talon kasaaminen oli yllättävän stressitöntä näistä valmiista elementtipaloista. Kun osat leipoo itse, niin minulla ainakin käy aina niin, että kaikki seinät ovat vähän vinossa ja lisäksi homma paisuu kuin pullataikina. Haluan nimittäin aina rakentaa myös pihaa ja aitaa ja mitä kaikkea, mutta tämä valmistalo pystyi järkevässä mittakaavassa.

Liimasimme ensin koristeet, annoimme niiden kuivua paikoilleen ja vasta sitten kasasimme talon pienelle puulaudalle. Tänä vuonna käytin valmista elintarvikeliimaa, joka on aika paljon helpompi vaihtoehto kuin se kuuma sokeri. Sitä löytyy leivontaosastolta samanlaisessa pötkössä kuin perinteistä sokerikuorrutettakin. Karkit kiinnitimme sokerikuorrutteella ja lisäilin sitä vielä nurkkasaumoihin kun talo oli pystyssä. Tätä oli hauska tehdä ja kiva kun kummallakin oli oma puolensa. Karkkeja oli vaikka minkälaisia ja yritin sanoa miehelle, että tekee värikkään ja iloisen, mutta hän pitäytyi pinkki-mustassa teemassaan. Minun puolellani taas on enemmän värejä ja mielestäni tuo tiilisokkeli on aika hauska yksityislohta. Kummankin puoli on onnistunut ja talo pysyy kasassa, se on pääasia. 

Rustasin loppuun vielä tuollaisen hauskan vuokrailmoituksen mökistämme, tuleekohan paljon vuokralaisia? 



"Tarjotaan vuokralle uniikki mökki joulun lomakylästä. Vuonna 2020 valmistunut sympaattinen yhden makuuhuoneen elementtitalo, jossa takkahuone ja keittokomero. Takan lämmittämiseen kannattaa panostaa, sillä ikkunalasit unohtuivat rakennusurakassa, mutta nyt sinun ei ainakaan tarvitse huolehtia tuuletuksesta. Häkämyrkytystä sen sijaan kannattaa varoa tukkeutuneen piipun vuoksi ja joulupukinkin on syytä olla aika laiha, jos mielii piipusta laskeutua. Mökkiä koristaa kultainen ovenkahva ja katolla loistavat kausivalot. Jos kausivalot eivät miellytä, voit ihastella läntisen puolen tiilikattoa. Sokkelin rakennustarpeet riittivät kustannussyistä vain puolikkaaseen mökkiin, joten lumien sulaessa toiselta reunalta saattaa vesi tulvia sisään. Muuten kuitenkin erittäin toimiva lomamökki joulunpyhille - tule ja ihastu!"



5 kommenttia:

  1. Olipa hurmaava postaus ja ihana joulumökki!
    Johanna

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus :) Varmasti joku nappaa tuon herkullisen mökin vuokralle :D

    VastaaPoista
  3. Todella ihana idea ja mökistänne tuli ihana! Mietin tässä juuri kumpi on sinun puoli ja kumpi miehesi koristelema? Veikkaan, että sinun puolellasi on enemmän pastellisävyjä, nonparelleja ja kultaisia pikkupalloja :) Ihana varmasti joku tämän vuokraa. Hyvää joulua Anna!

    VastaaPoista
  4. Onpa kaunis mökki, varmasti riittää vuokralaisia! 😊👌🏻

    VastaaPoista