keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Joulupotretit


Minulle iskee aina ennen joulua tarve pestä ja huoltaa kaikki kodinkoneet. Olenkin siis viime päivinä pessyt uunin sisältä ja ulkoa, tyhjäkäyttänyt sitruunahapolla pyykinpesukoneen sekä astianpesukoneen, kuurannut mikroa ja liottanut liesituulettimen suodatinritilästä rasvat irti. Pidän nämä kaikki toki perussiistinä aina, mutta joulun alla haluan, että ne hohtavat kuin uutena. Siinä ei tosin ole liiemmin järkeä, kun kohta leivotaan ja paistetaan kinkkua, niin uuni ainakaan ei ehdi kauaa putipuhtaana hohtamaan. Mutta kokonaisvaltainen puhdistus varsinkin pesukoneille tekee kuitenkin hyvää, joten ei se nyt aivan turhaa ole. 


Olen puuhastellut myös muita joulujuttuja, kuten ottanut eläimistä joulupotretteja. Taistolle ostin ensimmäistä kertaa ihan varsinaisen joulupaidan, koska meilläkin on tänä jouluna sellaiset ja pitihän se ikuistaa kuviin. Elvis puolestaan ei ollut ihan niin yhteistyökykyinen kuin Taisto, vaikka yritinkin lempiherkuilla houkutella. Minulla oli kuvasta hyvinkin selkeä visio, mutta Elvis oli eri mieltä, sillä se päätti vain istua nököttää paikoillaan - ehkä se ei ollut joulutuulella. 

Ei kyllä Taistokaan ihan noin hartaasti joulukuusta ihastellut, vaan kuusen yläoksalla oli kinkkusiivu helpottamassa kuvauksen etenemistä. Taisto tekee lähestulkoon mitä vain, kunhan vain palkinnosta sovitaan. Miehen mielestä koiran katse olisi pitänyt olla kameraan päin, mutta silloin nätti poropaita ei olisi näkynyt. Jotkut ehkä pitävät turhana karvalasten potretteja, mutta minä haluan muistoja. Lisäksi näistä kuvista saa teetettyä ensi jouluna kauniit joulukortit, joten ei mennyt kaikki aika, vaiva tai kinkkusiivut hukkaan. 

 Minun vinkkini onnistuneisiin lemmikkikuviin on, että varaat riittävästi aikaa, tarpeeksi herkkuja ja sopivan hetken - esimerkiksi koiran kuvausoperaatiota ei kannata aloitella jos koiralla on kiire lenkille.

Onko sinulla tapana kuvata lemmikkejä jouluisin?
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti