maanantai 7. joulukuuta 2020

Joulukalenteri miehelle




Viime jouluna mies teki minulle joulukalenterin ja tänä vuonna halusin tehdä sellaisen hänelle. Aluksi oli vaikea miettiä mitä kaikkea miehelle voisi kalenteriin piilottaa, kun en halunnut pelkkää olut- tai karkkikalenteria. Vähitellen lista kuitenkin täyttyi ja pari heräteostostakin löytyi, kun tuli käytyä kaupoilla muissa asioissa. 

En halunnut sisustuksellisista syistä fyysistä kalenteria seinälle tai pöytätasoille, joten ratkaisin asian eri tavalla. Ostin kolme eri laatikkoa, joista yhden ehdin jo hukata, joten toteutin kalenterin kahdella laatikolla. Toinen on uusi ja toinen laatikko on jäänne muutaman vuoden takaisesta jouluyllätyksestä. Halusin tarkoituksella, että on isompi ja pienempi laatikko, sillä kalenteriluukkujen sisältökin vaihtelee. Alunperin piti olla vielä se keskikokoinenkin boksi, mutta sitä ei tosiaaan ole vieläkään löytynyt.




Kalenteriin kätkeytyy pieniä alkoholijuomia, pari olutta, tikkareita, suklaata, sukkia, arpoja, kalenteri ensi vuodelle, pulmapelejä ja paljon muuta. Mielestäni parasta kalenterissa on 15. luukun piparitalo, jota pääsemme yhdessä kasaamaaan sekä aattoaamun luukusta paljastuva hassu joulupaita. Itselläni on jemmassa samanlainen punaisena, ja tarkoituksena olisi hengailla kotosalla aattona joulupaidoissa ja saada ihania kuvia muistoksi. Taistolle on tietysti myös varattu oma hassu joulupaita, mutta siitä myöhemmin lisää. Olen aina halunnut meille tuollaiset hassut jouluneuleet ja nyt kun joulu on pakko viettää kotona, niin ne sopivat tilanteeseen täydellisesti. Ne tuovat tähän koronajouluun vähän sitä kaivattua hassuttelua.

Kaikista luukuista ei löydy konkrettista asiaa, vaan joihinkin olen kehitellyt jouluisia tehtäviä. Esimerkiksi se piparkakkutalon kasaus, joulusiivousta, joulukorttien postittamista sekä muistutus joululahjojen ostamisesta. Tein ennakkoon itselleni muistilistan ja jonkinlaisen järjestyksen luukuille, mutta se on aika paljon vaihdellut tässä kalenterin edetessä. Pidän kiinni ainoastaan tuosta talonkasauspäivästä ja joulupaitaluukusta. 

1. Alkoholi 
2. Suklaasydän
3. Villasukat
4. Salmiakki
5. Pulmapelit
6. Olut
7. Arpa
8. Suklaapatukat
9. Mummolle pohjoiseen kortti
10. Alkoholi
11. Joulusiivous
12.Tikkari
13. Kasvovesi/rasva
14. Kalenteri 2021
15. Piparitalo 
16. Alkoholi
17. Enää viikko jouluun, hanki lahjat!
18. Tikkari
19. Alkoholi 
20. Suklaalevy
21. Arvat
22. Muki Taiston kuvalla 
23. Tonttuolut
24. Hassu jouluneule 


Tähän asti kalenteri on ollut ihan menestys. Joka ilta tonttu tuo jomman kumman laatikon keittiön pöydälle ja mies saa kurkistaa laatikkoon vasta seuraavana aamuna. Laatikosta löytyy sen päivän yllätys tai tehtävä sekä tietysti luukun numero. Edullinen yllätyshän tällainen ei ole, sillä minullakin meni tähän lähemmäs 150 euroa, vaikka yritinkin löytää kaiken mahdollisimman edullisesti. Mutta joulu on kuitenkin kerran vuodessa vaan! 

Oletko sinä tehnyt itse joulukalentereita?



3 kommenttia:

  1. viime vuonna ostin kaikkea ja paketoin jokaisen ja numeroin kunkin yhdeksi luukuksi. Ne sai sitten etsiä pahvilaatikosta :D

    VastaaPoista
  2. Mä oon tehny kummimapsille nyt kolmatta vuotta joulukalenterin. Ne on vielä sen verran pieniä ettei mitään kovin ksllista sinne tarvitse laittaa. Olen hyödyntänyt edellisten vuosien kosmetiikkajoulukalentereiden lokerikkoja :)

    VastaaPoista
  3. Tein tuolle pikkuneitoselle oman kalenterin täksi vuodeksi :)

    VastaaPoista