torstai 11. helmikuuta 2021

Kurpitsalasagne



Lasagne on meidän arkiruokapöydässä todella suosittua, ja olen jo pitkään miettinyt miten sitä voisi hieman uudistaa. Olen kuullut, että lasagnelevyjä korvataan kesäkurpitsalla, mutta itse en pidä kesäkurpitsasta, joten ajattelin kokeilla jotain muuta.

Korvasin siis perinteiset lasganelevyt myskikurpitsalla. Vedin kuoritun kurpitsan mandoliinilla sopiviksi siivuiksi ja valmistin jauhelihakastikkeen. Tein sen aikalailla samalla tavalla kuin tavalliseenkin lasagneen, mutta tein siitä vain hieman paksumpaa. Yleensä jätän lasagnea varten sekä juusto- että jauhelihakastikkeen melko löysäksi, sillä kuiva lasagne ei ole mistään kotoisin. Tässä versiossa ei kuitenkaan ole sitä huolta, sillä kurpitsa ei ime samalla tavalla nestettä itseensä kuin lasagnelevyt. Tästä syystä jätin myös juustokastikkeen kokonaan pois ja laitoin vain juustoraastetta. Valion punaleima emmentalia tietysti, koska se nyt vain on parasta.


Jauhelihakastiketta varten siis kuullotin pieneksi pilkotun sipulin ja lisäsin jauhelihan pannulle. Paistoin sen hyvin ja maustoin reilusti - suolaa, pippurisekoitusta, mustapippuria, kuivattua oreganoa, sokeria sekä kuivattuja chilihiutaleita. Normilasagneen en ikinä laittaisi chiliä, mutta kurpitsan makeus ja chilin tulisuus sopivat hyvin yhteen. Lopuksi pannulle vielä paseerattua tomaattia ja sitten vain kasaamaan lasagnea. Kastiketta, kurpitsakiekkoja ja juustoraastetta vuorotellen, sekä lopuksi pinnalle loput juustoraasteesta. Sitten vuoka 175 asteiseen uuniin noin 30-40 minuutiksi. Lasagne on valmis kun haarukka uppoaa kurpitsoista hyvin läpi. 

Tein näin ensimmäisellä kerralla vain pienen vuoallisen, koska en ollut aivan varma olisiko tämä hyvää. Mutta tämähän oli aivan käsittämättömän hyvää eikä tullut yhtään sellainen ähky kuin pastaversiosta. Tarjoile tämä herkullinen ja hieman terveellisempi italian herkku tuoreen basilikan sekä raikkaan salaatin kera ja nauti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti