sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Ystävänpäivän laskiaispulla

 


Ihanaa ystävänpäivää kaikille lukijoilleni! Koronatilanteen vuoksi vietämme sitä tänä vuonna kotosalla - niin kuin kaikkia muitakin hetkiä. Itse olisin halunnut ravintolaan, mutta ehkä sitten seuraavan juhlahetken koittaessa. Ostin kuitenkin loppuviikon kauppareissulta miehelle sydänilmapallon, ja minä puolestani sain suklaata ja tulppaaneja. Tavallaan aivan turhaa, mutta ehkä juuri siksi niin tärkeää hömppää.

Ystävänpäivä ja laskiaissunnuntai sattuivat tällä kertaa samalle päivälle, joten minäkin yhdistin ne. Keitin vaatimattomat viisi litraa hernekeittoa ja laskiaispullia piti tietenkin olla. Suunnittelin pitkään leipovani jättipullan, jonka olisin täyttänyt laskiaispullan tavoin ja siitä olisi saanut leikattua siivuja vähän kuin kakusta. Mutta nyt viime aikoina on pullavohveli vilahtanut niin monessa blogissa ja ruokalehdessä, että halusin kerrankin olla aallonharjalla. Jättipullakakku siirtyi näin ollen ensi laskiaiseen.



Laskiaispullavohvelit ovat siis tosiaan tämän hetken trendi. Jossain joku kutsui näitä puhveleiksi ja minusta se oli aivan täydellisen söpö nimitys näille! Yksinkertaisuudessaan siis pullataikina vain kypsennetään uunin sijasta vohveliraudassa. Olin täysin varma, että taikina tarttuu vohveliraudan jokaiseen koloon, mutta oikeastaan se paistuikin aika näppärästi.

Käytin Fazerin pakasteena myytävää gluteenitonta pullataikinaa, sillä se on tällä hetkellä oma suosikkini. Se on hyvänmakuinen ja helppo käsitellä, eikä pullasta tule kuivaa niin kuin gluteenittomasta pullasta helposti tulee. Jaoin taikinan 8 osaan, pyörittelin jauhotetuin käsin palloiksi ja painelin leivinpaperin päälle n. 1 cm paksuisiksi kiekoiksi. Pullakiekkojen annettiin kohota puolisen tuntia, jonka jälkeen ne paistettiin vohveliraudalla. Valmiin vohvelin päälle tottakai reilusti hilloa ja kermavaahtoa, ja ihan ykskaks sinulla onkin edessäsi aika hyvä jälkkäri hernekeitolle.



5 kommenttia:

  1. No nyt on teillä herkuteltu oikein makeasti, ihanaa ystävänpäivää.

    VastaaPoista
  2. Oi mitä herkkuja ja ihana pallo. Oikein kivaa ystävänpäivää sinne :)

    VastaaPoista
  3. Joensuussa on jo useamman kesän ollut kesäkahvila, joka on kuuluisa omista pullavohveleistaan :)

    VastaaPoista
  4. Hauska yhteensattuma, että laskiainen ja ystävänpäivä osuivat tänä vuonna samalle päivälle. Pullavohveleita pitää kokeilla kun oma vohvelirauta seisoo kaapissa ihan käyttämättä. Teillä on ollut kiva ystävänpäivä :)

    VastaaPoista
  5. Nämä näyttää kyllä tosi hyviltä! nyt puuttuu sitten vohvelirauta :D

    VastaaPoista