perjantai 5. helmikuuta 2021

Runeberg


Minulla on itseni kanssa jokin tällainen juttu, että haluan muotoilla perinneleivonnaiset aina uuteen muotoon - niin kuin nyt esimerkiksi tämän Runebergin. Olen tehnyt Runebergin tortut aiemmin mm. muffinssivuokiin, kääretortuksi tai kahvikakuksi, ja nyt tällä kertaa siitä tuli tuollainen peltileivos.

Käytin pohjana Valion ohjetta, josta jätin punssin pois ja vaihdoin jauhot gluteenittomiin. Minulle se aito ja oikea Runebergin maku tulee karvasmantelista, mutta punssikostutuksesta en niin välitä. Ohje oli hyvä, nopea ja helppo, joskin gluteenittomasta versiosta tuli jälleen kerran melko murustavainen. Mutta maku edellä mennään ja se on tässä aivan passeli! Katsotaan mihin muotoon laskiaispullani päätyy tänä vuonna - olisiko ideoita? 


Runeberg pellillä

2 munaa

1,5 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

4,5 dl Virtasalmen vaaleaa jauhoseosta

1,5 dl mantelirouhetta

3 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

175 g voita sulatettuna

2 dl kermaa

4-6 tippaa karvasmanteliaromia

Vaahdota munat, sokeri ja fariinisokeri. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Sekoita kaikki muna-sokeri vaahtoon ja levitä taikina syvälle uunipellille. Tasoita huolella, jotta saat tasaisen kauniin leivonnaisen. Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa puoliksi. Valele toinen puoli vadelmahillolla, nosta toinen puoli päälle ja koristele hillolla sekä tomusokerikuorrutteella. Leikkaa sopiviksi leivospaloiksi ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti