maanantai 19. kesäkuuta 2017

Arjen vakio


Nyt kerron teille arkiruokavinkin, jonka sain itseasiassa kaveriltani. Hän oli oppinut reseptin äidiltään, joka puolestaan oli joskus saanut ohjeen ystävättäreltään. Ei siis ollut kyseessä mikään arvokas sukuresepti, joten tohdin sen teillekin jakaa.

Kyseessä on nimittäin smetanakala, joka on todella helppo ja juuri siksi erittäin oivallinen arkiruoka. Tähän herkkuateriaan tarvitset vain smetanaa, kermaa, pippuria, suolaa, tilliä sekä sitruunamehua. Sitten on vielä tietysti se salainen ainesosa, joka tekee tästä niin täydellisen hyvää - dijon sinappi. Itse en ole dijonin suurin ystävä ja olinkin hieman epäileväinen kun istahdin kaverin ruokapöytään ja kuulin mitä kalassa oikein on. Mietin, että miten ihmeessä sinappi oikein sopii kalaan. Kuitenkin yllätyin, sillä se oli ihan mielettömän hyvää ja olin siltä istumalta varma, että mieskin tykästyisi tähän. Ja olin tietysti oikeassa. 

Itse käytän seitifileitä pakastimesta, mutta kuulemma myös kuha ja ahven sopivat tähän mainiosti. En tiedä kuinka tämä alkuperäisen mallin mukaan tehtäisiin ihan oikein, mutta itse laitan pienen purkillisen smetanaa, purkin kermaa, kuivattua tai tuoretta tilliä, ripauksen pippuria, sokeria ja suolaa, yhden sitruunan mehun sekä pari kolme teelusikallista dijon sinappia. Pidän siitä, että kastikkeessa maistuu vahvasti sitruuna ja dijon, mutta jokainen voi toki muotoilla kastikkeen omanlaisekseen. Levitän kalafileet uunivuoan pohjalle ja ripottelen päälle hieman suolaa sekä pippuria. Sitten vain kaadan kastikkeen kalojen päälle ja paistan uunissa 200 asteessa n. 40 minuuttia. Keitetyn perunan tai ohra-riisi seoksen kanssa aika täydellistä ja toisaalta niin ihanan tavallista kotiruokaa! 

Tästä on tullut nyt aika vakio meidän ruokapöydässä, ehkä kohta tätä kokataan teilläkin? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti