lauantai 17. kesäkuuta 2017

Farmari2017

Eilen oli ehkä tämän kesän paras päivä! Pääsin monen, monen vuoden tauon jälkeen maatalousnäyttelyyn ja sain viimein tutustutettua miehenkin kyseiseen kesätapahtumaan. Farmari2017 järjestettiin Seinäjoella, johon suuntasimme aamujunalla ja illalla takaisin kotiin. Alunperin oli tarkoituksena kierrellä myös vähän Seinäjoella, mutta lopulta päädyimmekin viettämään koko ajan messualueella. Sää suosi ja fiilis oli loistava koko päivän!

Tällä kertaa oli panostettu selkeästi eniten kotitilan eläimiin ja maatalouskoneisiin. Ruokatori oli mielestäni hieman liian suppea, sillä odotan aina automaattisesti tällaisilta tapahtumilta elintarviketarjontaa. Kaikki ihanat pientilat olisivat voineet tuoda tuotteitaan täällä hyvin kansan tietoisuuteen. 

Eläimiä tosiaan riitti ja niitä ihasteltiikin oikein ajan kanssa. Lampaat, lehmät ja pikkupossut loikoilivat suloisina ja pehmoisina, voi kun niitä olisi ollut kiva vähän silitellä ja halailla. 


Valion teltassa sai ottaa kaikenlaisen rekvisiitan kanssa kuvia, mutta itse tyydyin vain hillittyyn kylttiin. Messualueelta sai myös ilmapalloja ja pistimmekin kaverin kanssa leikkimielisen kisan pystyyn, että kumpi ehtii keräilemään niitä enemmän. Välillä näin pallon jakelijoita, ja harhautin kaveria, jotta sain haettua itselleni pallon. Yrityksestä huolimatta lopulta päädyimme kyllä tasoihin. 

Omakotitalon kokoisten ja uutuuttaan hohtavien koneiden lisäksi Farmarista löytyi vanhojen koneiden näyttely. Siellä sai ihastella sympaattisia vanhoja traktoreita ja yksi traktori oli jopa 30-luvulta. Se oli lähes kokonaan puuta, mikä hämmästytti meitä kovasti! Alueella oli myynnissä myös monia hienoja käsin tehtyjä tavaroita, kuten koruja, vaatteita, keittiövälineitä ja laukkuja. 

Kotiintuomisiksi ostimme lähinnä vain syötäviä, kuten ihania vanhanaikaisia nekkuja, leipää, munkkeja sekä tottakai säkillisen metrilakuja. Kaipasin kyllä tosiaan vielä kaikkia ihania kotimaisia mehuja, hilloja, säilykkeitä, leivonnaisia, jauhoja, suurimoita ja monia muita vähän tuntemattomampia elintarvikkeita, joita Suomi on kyllä pullollaan. Jostain syystä ne eivät vain olleet tällä kertaa löytäneet tietä maatalousnäyttelyyn asti. 

Kaikenkaikkiaan meillä oli kyllä kiva päivä. Hassuttelimme ja nautiskelimme sekä maistoimme uusia makuja kuten punajuuripestoa ja ruissahtia. Lampaankerintänäytös sekä lypsynäytös meni harmiksemme sivu suun, mutta sentään pääsimme messulounaalle, joka kuuluu ehdottomasti maatalousnäyttelyyn. Pitäiskö tehdä tästä ihan joka kesäinen perinne?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti